Ons verhaal begint in 1931 met Arthur Thijs. Destijds werkte Arthur in een kleine suikerbakkerij, waar zowat alles gemaakt werd: van zuurstokken tot likeurpralines. Arthur had een grote drang om te experimenteren en wilde graag chocoladepaaseieren maken. Zijn baas zag dat echter niet zitten, dus besloot Arthur zelf aan de slag te gaan. Eerst maakte hij paaseieren thuis in de kelder als bijverdienste, maar al snel groeide dit tot een volwaardige activiteit.
Paaseieren en Sinterklaasfiguren waren slechts tijdelijk in het jaar nodig, dus werd de rest van het assortiment aangevuld met allerlei andere producten: nougat, zuurstokken, muntballen… zowat alles werd gemaakt. Langzaamaan specialiseerde Arthur zich in het maken van lollies. Toen er nieuwe en innovatieve machines op de markt kwamen die een groot deel van de productie van chocoladefiguren automatiseerden, schakelde hij volledig over op lollies.
Toen Aurelien Thijs in de zaak stapte, werd het assortiment verder verfijnd. Onze gommetjes werden toegevoegd naast de andere producten, en het bedrijf breidde sterk uit. Waar Arthur zich in het begin vooral lokaal richtte – met verkoop enkel in Sint-Niklaas en de deelgemeenten – werd al snel verder gekeken. Als een olievlek breidde de verkoop zich uit, zelfs internationaal: onze lollies werden tot in Finland verkocht. Het assortiment werd langzaam bijgeschaafd tot het zich concentreerde op de twee grote categorieën die we vandaag nog altijd hebben: gommen en lollies.
Tot dat moment bevond de productie zich nog pal in het centrum van Sint-Niklaas, in een smalle eenrichtingsstraat – daar waar alles voor Arthur ooit begonnen was. Maar een stad is niet ideaal voor een snoepjesfabriek. Leveringen van suiker of het ophalen van afgewerkte goederen zorgden vaak voor volledige blokkades van de straat. Toen Joris in de zaak stapte, werd daarom besloten om een volwaardig bedrijfspand buiten het centrum te zoeken. In de jaren ’90 verhuisden we definitief naar het Industriepark Noord, nog steeds in Sint-Niklaas, waar we tot op vandaag gevestigd zijn.
Joris zette zijn stempel door nog dieper in te zetten op innovatie en productontwikkeling. Met onze uitgebreide knowhow maken we snoepjes volledig op maat van de klant, met unieke kleuren- en smakencombinaties, of door het toevoegen van extra ingrediënten.
Ons verhaal
Al generaties zoetmakers
Sinds 1931 schrijven wij bij Confiserie Thijs een verhaal van passie, ambacht en zoet geluk. Wat begon als een klein familiebedrijf, groeide uit tot een herkenbare naam in Belgische snoep, met één ding dat nooit veranderde: de liefde voor het vak.

Onze missie
Vier generaties later blijft diezelfde passie ons drijven. De recepten evolueerden, de technieken werden verfijnd, maar de ziel van onze snoep is nog altijd dezelfde: puur, herkenbaar en handgemaakt in België.
Lekker
Onze snoepjes zijn lekker, maar ook zeer suikerrijk. Als snoepjesfanaat is het dus belangrijk om voldoende aandacht te schenken aan gebitsverzorging. Daar zijn we liever eerlijk over!
Authentiek én ambachtelijk
Traditie en vakmanschap vormen ons hart. Moderne technieken helpen, maar de echte magie zit in het werk van onze ambachtslui: liefdevolle handen, pure ingrediënten en kennis van zaken maken elk snoepje uniek.
Topkwaliteit
Al jarenlang perfectioneren we onze recepten en ingrediënten. Alleen het allerbeste komt in onze snoepjes terecht. Elke dag opnieuw streven we naar perfectie, zodat jij van de lekkerste traktaties kunt genieten.
Altijd verrassend
Ons verhaal
